Livs levande små monster

 

 

 En utställning med levande tropiska spindlar, skorpioner, bönsyrsor, jättesnäckor, tusenfotingar, skalbaggar, vandrande blad och många andra exotiska djur.

ESS_PasteBitmap00013

En utställning där djuren inte är på andra sidan glaset – de rör sig fritt i våra öppna montrar där åskådarna kan studera dem på nära håll och upptäcka den spännande småkrypsvärlden.

 

Stå öga mot öga med jättelika vandrande blad och rovlystna bönsyrsor. 

 

 

Mata djuren direkt ur handen och passa på att ta många fantasifulla bilder.

spindlar8

Skorpionens vassa gadd och respektingivande klor, myrlejonets jakt, skalbaggens utveckling från larv via puppa till vuxen, bönsyrsornas dans - allt detta och mycket mer får man uppleva på utställningen.

 

Vi presenterar djuren för er och berättar om deras systematik och ekologi, samtidigt som vi ger utrymme för upptäckarglädje och försöker väcka lust att vidare utforska naturen. 

 

I de fall vi får besök av skolklasser anpassas uppvisningen efter elevernas ålder och behov. Eleverna får lära sig om insekterna och deras utvecklingsbiologi, anpassningsförmåga och levnadsmiljö.

bönsyrsor

Våra nära insektsupplevelser väcker många frågor som vi tillsammans med skolans lärare diskuterar med eleverna. Några frågor som kan väckas, diskuteras och samtidigt exemplifieras med de djur som förevisas är:

  • samspelet mellan olika organismer t. ex. insekters viktiga funktion som pollinerare,
  • vikten av att upprätthålla den biologiska mångfalden
  • vad som kan göras för att skydda olika insektsarter

F.A.Q.

Våra djur

Om oss i media

Kontakta oss

 


 
Butterflyservice
För skolor
Mobila utställningar